Το σύνδρομο της πριγκίπισσας: Γι΄αυτό δεν μπορείς να κάνεις σχέση!

0
596

Μήπως δυσκολεύεστε να κάνετε κάποια σχέση και αναρωτιέστε τί φταίει που δεν υπάρχει κανείς εκεί έξω που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας; Προσέξτε μήπως δε φταίνε οι…πρίγκιπες που δεν υπάρχουν πια, αλλά εσείς.

Φυσικά, δεν είναι κακό να έχετε απαιτήσεις και στάνταρ στην επιλογή συντρόφου, αλλά αν είστε τόσο αυστηρές, ή έχετε μία πολύ ρομαντική άποψη για το πώς θα έπρεπε να είναι η σχέση σας, τότε είναι μάλλον απίθανο να τη βρείτε, εξηγεί ο ψυχοθεραπευτής Δρ Ρόμπι Λούτβιγκ.

«Όταν οι γυναίκες ωριμάζουν και τα βρίσκουν με τον εαυτό τους, αφήνουν στην άκρη αυτό το πρότυπο του γοητευτικού πρίγκιπα της φαντασίας για να βρουν έναν πραγματικό άνθρωπο που μπορεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες τους αρκετά καλά» εξηγεί ο Λούντβιγκ.

Έτσι, αν δεν έχει κτήματα, δεν έχει το δικό του ιστιοφόρο, ή δεν έχει πάει στα καλύτερα κολέγια, ποιος νοιάζεται; Οι ειδικοί συμφωνούν ότι οι καλύτερες σχέσεις γίνονται ανάμεσα σε άτομα που συνδέονται με άυλα πράγματα.

Η συγγραφέας και ειδική σχέσεων Μάγια Εζράτι, εξηγεί ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι ανοιχτές στο να βγουν με διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και όχι μόνο με αυτούς που ταιριάζουν στο πρότυπο του «Mr Perfect» που έχουν στο μυαλό τους. Επιπλέον, όσο περισσότερα ραντεβού, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

«Δώστε σε κάποιον δύο τρία ραντεβού για να τον γνωρίσετε λίγο περισσότερο», εξηγεί η Εζράτι. «Αφήστε τον να κάνει γκάφες και ανόητα πράγματα επειδή είναι αγχωμένος και διασκεδάστε το μαζί του. Μην είστε τόσο υπερβολικά επικριτική».

Η ιδιοκτήτρια γραφείο συνοικεσίων Σαμάνθα Ντάνιελς εξηγεί: «Πολλές γυναίκες ψάχνουν κάθε μικρή λεπτομέρεια στον άντρα. Και πολλές φορές, τα κριτήρια τους είναι τόσο αυστηρά που δεν υπάρχει θνητός άνθρωπος να τα πληροί και ως εκ τούτου, η απαιτητική πριγκίπισσα μένει μόνη της».

Είναι σημαντικό οι γυναίκες να είναι πολύ ειλικρινείς με τους εαυτούς τους για το πόσο ευτυχισμένες είναι στην πραγματικότητα στη ζωή τους, πρέπει να είναι καλά με τον εαυτό τους, προσθέτει η Ντάνιελς. «Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν τα πάντα υπό έλεγχο για να είναι ευτυχισμένοι και φοβούνται ότι αν κάτι λείπει, η ζωή τους δεν θα είναι πλήρης. Μερικές γυναίκες μπορεί να φοβούνται ότι αν δεν καταλήξουν με τον πρίγκιπα τους, θα καταλήξουν με κάποιον λάθος άνθρωπο. Αλλά οι σχέσεις δεν είναι μαύρο και άσπρο».

Όπως επισημαίνει: «Κάποιος μπορεί να έχει μια λίστα κριτηρίων που θέλει σε έναν σύντροφο, αλλά όταν συναντήσει κάποιον και ερωτευτεί, πετάει τη λίστα από το παράθυρο. Αυτό λέγεται “χημεία”». Πώς θα βελτιώσεις την αυτοπεποίθησή σου;

4 + 1 τρόποι να σταματήσεις να εισαι Drama Queen!
Πόσο συχνά μιλάς για τα προβλήματα σου;Τι σκέφτεσαι μόλις σηκώνεσαι το πρωί;

Ξέρεις να κάνεις ελαφριές “σκέψεις” ή ανακυκλώνεις συνεχώς στενάχωρες και απαισιόδοξες σκέψεις;

Ζεις στο παρόν αναπολώντας το παρελθόν ακόμη και αν είναι ενα παρελθόν που σε έχει πληγώσει;

Αν απαντάς ναι σε αυτα τα ερωτήματα τότε οι παρακάτω 5 τρόποι θα σε βοηθήσουν να βγεις από το.. δράμα και να υιοθετήσεις θετική σκέψη!

5 Τρόποι να σταματήσεις να εισαι drama queen

  1. Σταμάτα να συζητάς συνεχώς το πρόβλημα με φίλους και γνωστούς. Κάθε φορά που συζητάς το πρόβλημα δυναμώνει!
  2. Αν δυσκολεύεσαι να βγεις από το φαύλο κύκλο των αρνητικών σκέψεων ξεκίνα να διαλογίζεσαι!

Ο Διαλογισμός είναι ένα υπέροχο εργαλείο για να πάρεις των έλεγχο των σκέψεων σου, άρα και της ζωής σου.

  1. Βάλε όρια! Αν υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή σου που υποχρεωτικά τους συναναστρέφεται, (πχ: εξαιτίας των παιδιών ή της δουλειάς),επέλεξε πως και με ποιον τρόπο θα το κάνεις.

Στη πραγματικότητα αν θες να αλλάξεις τη ζωή σου θα πρέπει να “απαγορεύσεις” την ελεύθερη πρόσβαση.

  1. Είσαι ο δημιουργός της πραγματικότητας σου. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα σου,δημιουργούν ένα vortex έλκοντας καλά ή λιγότερα καλά συμβάντα στη ζωή σου. Φαντάσου τι έλκεις μεσα από αρνητικές σκέψεις, το φόβο και το θυμό. Ξεκίνα να αλλάξεις το υποσυνείδητο σου. Η τεχνική του ThetaHealing θα απελευθερώσει χώρο από το νου για να δημιουργήσεις μια ευτυχισμενη ζωή.
  2. Φόρεσε ένα Κιτρίνη. Το λίθο της χαράς, της ευτυχίας και της θετικής εκπλήρωσης. Έτσι ώστε να έλκεις ανθρώπους και καταστάσεις που είναι θετικοί και αισιόδοξοι.

Για τις επόμενες τρεις βδομάδας φτίαξε ένα πλάνο, βάσιζόμενο σε αυτές τις πέντε αρχές. Θα σε βοηθήσει να επανέλθεις στο κέντρο σου να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να σηκώσεις πανιά για ένα ονειρεμένο μέλλον.

Βάλε μια τζούρα αγάπης .. η αγάπη όλα τα θεραπεύει!

Αυτά είναι τα τοξικά συναισθήματα που σου στερούν την ευτυχία!
Καθημερινά κάνεις βήματα για να φτάσεις πιο κοντά στην ευτυχία, όμως, κάπου χάνεσαι στον δρόμο και πας πάλι στην αφετηρία. Τι σου συμβαίνει;

Σε κατακλύζουν τοξικά συναισθήματα που αν δεν φροντίσεις ν’ απαλλαγείς απ’ αυτά, θα συνεχίσουν να σου στερούν την ευτυχία…
Παρακάτω θα δεις τη λίστα με τα συναισθήματα που πρέπει να μετατρέψεις σε θετικά προκειμένου να αποκτήσεις τη ζωή που θέλεις.

Τοξικό άγχος
Το άγχος συνήθως προέρχεται από αίσθημα ανασφάλειας και απειλής. Αυτό το τοξικό συναίσθημα μεγαλώνει στο σώμα και το μυαλό σου, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι αποθάρρυνση αλλά και κατάθλιψη. Ορισμένα άλλα συμπτώματα είναι ο φόβος, η έλλειψη συγκέντρωσης και εμπιστοσύνης και η αϋπνία.

Συνεχής αγωνία
Αυτό το συναίσθημα δημιουργεί μια συνεχή κατάσταση δυσφορίας, θλίψης και λύπης. Μπορεί να σε κάνει να αλλάξεις τον τρόπο που ακούς και μιλάς, καθώς και να επηρεάσει τις ικανότητες λήψης αποφάσεων. Η ανησυχία μπορεί να σε παραλύσει και, το πιο σημαντικό, μπορεί να επηρεάσει τους ανθρώπους γύρω σου και ολόκληρο το μέλλον σου.

Χρόνια δυσαρέσκεια
Η δυσαρέσκεια γίνεται τοξική όταν είναι μόνιμα στη ζωή σου. Ένα περιστασιακό αίσθημα δυσαρέσκειας σε βοηθά να γίνεις καλύτερος άνθρωπος μέρα με τη μέρα, αλλά η χρόνια δυσαρέσκεια σε κάνει να ψάχνεις συνεχώς για κάποιο πρότυπο τελειότητας, το οποίο δεν υπάρχει πραγματικά.

Τοξικός εθισμός
Αυτό το συναίσθημα σε μετατρέπει σ’ ένα συναισθηματικά χειραγωγημένο άτομο και σε κάνει να σκέφτεσαι λιγότερο τον εαυτό σου. Σου στέλνει λάθος μηνύματα ότι δεν μπορείς να επιτύχεις τίποτα και σύντομα θα γίνεις συντηρητικός, θα αισθάνεσαι ανασφάλεια και θα αμφιβάλεις για τις ικανότητές σου.

Τοξικός θυμός
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα καλά διαχειριζόμενο αίσθημα θυμού μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις δυσκολίες. Μερικές φορές σε βοηθά να παραμείνεις συγκεντρωμένος και επιφυλακτικός, αλλά ο θυμός γίνεται πραγματικό πρόβλημα εάν μεταμορφωθεί σε βία.

Τοξικός φόβος
Ο φόβος της αποτυχίας στο παρελθόν μπορεί να σε κρατήσει πίσω για μια ζωή. Μόνο ανακαλύπτοντας την πηγή του φόβου σου θα είσαι σε θέση να τον αντιμετωπίσεις και να τον ξεπεράσεις.

Τοξική ντροπή
Η εμμονή και ο φόβος του να φανείς γελοίος συχνά σχετίζεται με το φόβο της εγκατάλειψης. Η ντροπή σε παραλύει και σε αποτρέπει από την εκπλήρωση των στόχων και των ονείρων σου. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι όποιος προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς ντροπή, το κάνει λόγω της δικής του ανασφάλειας.

Τοξική ενοχή
Είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση ανάμεσα στην πραγματική ενοχή (για παράδειγμα, όταν υπάρχει εσκεμμένη παραβίαση του νόμου) και την τοξική ενοχή (το αίσθημα ενοχής που προέρχεται από συναισθηματικές αιτίες). Φρόντισε να τις διαχωρίσεις και θα γίνεις πιο ευτυχισμένος!

Πηγή: https://www.youweekly.gr/article/health/psychology/561604-to-syndromo-ths-prigkipissas-gi-ayto-den-mporeis-na-kaneis-sxesh?fbclid=IwAR3wMJhPUXGnjN8s4wY__1Z7oBBAJCxk0yvF7hd5XWiUOXwjKHV0H9sZ-2s