Η συνείδηση καθορίζει την υγεία μας

0
391

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν σήμερα ότι οι ασθένειες που πάσχουμε σήμερα και τις είχαν και οι προγονοί μας δεν οφείλονται σε γονίδια που έχουμε κληρονομήσει, αλλά σε πεποιθήσεις, σε αρνητικά συναισθήματα και γενικά στον τρόπο ζωής και σκέψεις που μας έχουν εμφυτεύσει από την παιδική μας ηλικία.

Παντού εφαρμόζεται κβαντική φυσική όπου η συνείδηση του παρατηρητή μεταμορφώνει τα πάντα. Το σώμα του, τα γονίδια του, τη δομή του DNA, τα πάντα. Η συνείδηση που εκφράζεται με τις σκέψεις, τα συναισθήματά μας, που δημιουργούν τα ενδόμυχα, τα πραγματικά μας πιστεύω μεταμορφώνει και κυριαρχεί το σώμα και τον κόσμο γύρω μας. Είναι η απεριόριστη δύναμη που μας έχει δώσει το Σύμπαν, είναι μια θεϊκή δύναμη που όποιος την συνειδητοποιεί πετά σ’ όλους τους τομείς.

Ο Dr Dawson Church στο βιβλίο του, «The Genie in Your Genes: Epigenetic Medicine and the New Biology of Intention» γράφει ότι αυτά που σκεπτόμαστε, αισθανόμαστε και πιστεύουμε αλλάζουν την γενετική έκφραση και την χημική σύνθεση του σώματος μας κάθε στιγμή. Τα γονίδια μας επηρεάζονται κάθε μέρα από το περιβάλλον των σκέψεων και των συναισθημάτων μας, τα οποία επηρεάζονται από το περιβάλλον μας που είναι η οικογένεια μας, το σπίτι μας, η εργασία μας, η κοινωνία μας, η εκκλησία μας.

Η βασική ορμόνη του άγχους που είναι η κορτιζόλη, η οποία εγκρίνεται από το σώμα μας όταν νοιώθουμε αρνητικά συναισθήματα, stress και η οποία μας λιγοστεύει τη ζωή, έχει αντίστοιχή της την ορμόνη DEHA, η οποία εγκρίνεται όταν αισθανόμαστε θετικά συναισθήματα και η οποία μας επιμηκύνει τη ζωή. Όταν αισθανόμαστε stress και τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι υψηλά, τότε αυτόματα τα επίπεδα της DEHA είναι χαμηλά.

Αλλά και το αντίστροφο, όταν αισθανόμαστε θετικά συναισθήματα και τα επίπεδα DEHA είναι υψηλά, τότε αυτόματα τα επίπεδα της κορτιζόλης είναι χαμηλά. Αυτό σύμφωνα με τον Dr Church γίνεται διότι όταν τα ενεργειακά αποθέματα μας κατευθύνονται στην παραγωγή στρεσογόνων ουσιών, δεν υπάρχουν αρκετά αποθέματα ενέργειας για την παραγωγή της ορμόνης DEHA η οποία επουλώνει τις ζημιές που προκαλεί η κορτιζόλη και αναζωογονεί το σώμα μας.

Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλά και τα επίπεδα DEHA είναι χαμηλά, τότε η επισκευή και η αντικατάσταση των κυττάρων καθώς και η επισκευή των οστών μας καθυστερούν και λιγοστεύουν, το αμυντικό μας σύστημα χάνει την δύναμη του. Τα υψηλά επίπεδα της κορτιζόλης προκαλούν τη μείωση της μυϊκής μάζας, αυξάνεται η οστεοπόρωση και η απώλεια οστική μάζας, αυξάνεται ο λιπώδης ιστός μας, δημιουργείται απώλεια μνήμης. Τα χαμηλά επίπεδαDEHA προκαλούν την γένεση των περισσότερων ασθενειών.

Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα που μας συμβαίνουν. Τις περισσότερες φορές οι άνθρωποι μετά τα πενήντα αρχίζουν και φοβούνται για τα πάντα, μεταφράζουν αρνητικά και αγχώνονται με κάθε ασήμαντο γεγονός που τους συμβαίνει με αποτέλεσμα ο οργανισμός τους να γεμίζει με κορτιζόλη και αδρεναλίνη, χημικά που καταστρέφουν τα κύτταρα και γενικά όλα τα όργανα του σώματος τους.

Ο φαρμακολόγος Dr Connie Grauds στο βιβλίο του The Energy Prescription, μας γράφει ότι ένας απειθάρχητος νους, έχει απώλεια ζωτικής ενέργειας, όταν περνά συνεχώς από αυτόν ένας χείμαρρος από αρνητικές σκέψεις, ανησυχίες και λανθασμένες αντιλήψεις, οι περισσότερες των οποίων προκαλούν την έκρηξη πολλών αρνητικών συναισθημάτων, τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν την έκκριση χημικών ορμονών που εκφυλίζουν τα κύτταρα και τα όργανα μας.

Για παράδειγμα η κυρία που έχει το ξενοδοχείο που μένω στην Κεφαλονιά τώρα που σας γράφω, πάσχει από τις εξής ασθένειες: Έχει πρόβλημα με την καρδιά της (αγγειοπλαστική και έχει φραγμένες σε μεγάλο ποσοστό όλες τις αρτηρίες της), έχει τεράστιο πρόβλημα με τις αρθρώσεις της (έχει προβεί σε δύο εγχειρήσεις και έχει πρόβλημα να βαδίσει χωρίς μπαστούνι) και πάσχει από ψωρίαση. Η ίδια πιστεύει ότι η ψωρίαση είναι κληρονομική γιατί είχε ο πατέρας της και η εκτεταμένη αρθρίτιδα, οφείλεται στην κληρονομικότητα από την μητέρα της επειδή είχε το ίδιο πρόβλημα. Όταν όμως τη ρώτησα αν αισθάνεται φόβο, αν έχει μέσα συσσωρευμένο θυμό ή αρνητικά συναισθήματα. είδα ότι είναι αγχωτικό άτομο γεμάτο φόβο.

Όπως είδαμε ο συσσωρευμένος θυμός και άλλα αρνητικά συναισθήματα είναι η κύρια αιτία φλεγμονών όπως είναι η αρθρίτιδα (χρόνια φλεγμονή στις αρθρώσεις) και η ψωρίαση (χρόνια φλεγμονή στο δέρμα). Ενώ το πρόβλημα της αγγειοπλαστικής στην καρδιά οφείλεται στην πλάκα που δημιουργήθηκε στις αρτηρίες της καρδιάς, όταν ο οργανισμός μας για να κλείσει κάθε φλεγμονή που δημιουργείται από παραπλάνηση του ανοσοποιητικού μας συστήματος λόγω έντονων αρνητικών συναισθημάτων, στέλνει χοληστερίνη (LDL) και λιποπρωτεΐνη Α. Υπάρχουν άπειρες μελέτες που καταλήγουν ότι τα άτομα τα όποια έχουν καρδιακά προβλήματα, κυριαρχούνται από stress και αρνητικά συναισθήματα. Τελικά δεν είναι τα ελαττωματικά γονίδια που κληρονόμησε η παραπάνω κυρία, αλλά ο αρνητικός αυτός τρόπος σκέψης και τα αρνητικά συναισθήματα που έχουν βάση το φόβο που της δημιούργησαν το πρόβλημα.

Συμπέρασμα: Τα γονίδιά μας είναι βιβλιοθήκες με πληροφορίες. Αν θα αρρωστήσουμε ή όχι από μία ασθένεια που την είχαν οι γονείς μας εξαρτάται αν θα ενεργοποιήσουμε τα γονίδια που αφορούν τις ασθένειες αυτές. Αυτό εξαρτάται από τις σκέψεις μας, τις πεποιθήσεις μας, τα συναισθήματα μας. Αυτά που σκεπτόμαστε, αισθανόμαστε και πιστεύουμε αλλάζουν την γενετική έκφραση και την χημική σύνθεση του σώματος μας κάθε στιγμή.

Τα πάντα εξαρτώνται από το πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα που μας συμβαίνουν.

Πηγή: http://therapywave.eu